Popis distributera

Napomena distributerima i kupcima

Kada distributer želi napraviti ponudu potencijalnom kupcu, mora prvo od IPOS-a zatražiti ponudu za isto. Nakon što distributer napravi ponudu kupcu jedan primjerak ponude, istodobno kad i kupcu, mora dostaviti IPOS-u. Ponudu može dostaviti mailom ili faxom.

Kod prodaje distributer je dužan kupcu dati dva originalna primjerka računa i uputiti ga da drugi primjerak računa mora dostaviti IPOS-u u roku od 7 dana na osnovu čega će IPOS evidentirati kupca kao registriranog korisnika programa Ipos knjigovodstvo i objaviti njegove podatke na stranici sa popisom korisnika.

Ako IPOS ne dobije od kupca jedan primjerak računa IPOS ne može znati da je kupcu izvršena prodaja od strane distributera, a koju ovaj nije prijavio IPOS-u slučajno ili namjerno.

Kada IPOS zaprimi od kupca jedan primjerak računa distributera, IPOS će kupcu dostaviti primjerak računa koji je ispostavio distributeru, a na kojem će se vidjeti da je prodaja izvršena distributeru, a za tog kupca.

Jedino na taj način kupac može biti siguran da je kupovinom programa Ipos knjigovodstvo kod distributera, postao legalni korisnik istog.

Ukoliko se dogodi situacija da "distributer" proda kupcu program Ipos knjigovodstvo, a da "distributer" to ne prijavi IPOS-u tj. ne plati program kojeg je naplatio od kupca, a što će se vidjeti odmah kada IPOS od kupca dobije račun distributera kojeg nema u evidenciji ... upućujemo kupca da odmah od distributera zatraži povrat uplaćenih sredstava, a ako to ovaj ne učini da slučaj prijavi policiji, a što ćemo i mi također učiniti zbog povreda licencnog prava od strane distributera.

 
NazivMjestoTelefonE-Mail
ADAM d.o.o.Velika Gorica6224 633adamauto@inet.hr
BIOS RAČUNALA VL. HRVOJE KATUNARIĆ I TIN UJEVIĆSplit021 344 349bios.racunala@st.htnet.hr
D.M.V TEHNIKA d.o.o.Medulin052 382 790d.m.v.tehnika@gmail.com
LIVA d.o.o.Rijeka051 320 925liva@ri.t-com.hr
MIRAMAR KNJIGOVODSTVENI SERVISZadar023 240 024miramar@zd.t-com.hr
PI & MS d.o.o.Pula052 217 414pi-ms@pu.t-com.hr
QUANTUM d.o.o.Zagreb34 36 300tomislav.cavar@quantum.hr
SAGUARO-INFO d.o.o.Zagreb2313 200sandra@saguaro.hr
SERVER d.o.o.Split021.771.820server01@xnet.hr
STROJOPROJEKT d.o.o.Split091.2422.121strojoprojekt@gmail.com
TEHNO-MAG d.o.o. BIHOrašje, BA00 387 31 710 410tehno-mag@tel.net.ba
TIMBER-TRADE d.o.o.Otočac053 746 180josip.sprajc@gs.t-com.hr
VIRTUAL ĐURĐEVACĐurđevac048/280-096informatika@virtual.com.hr
ZOLA d.o.o.Zagreb6526 755prodaja2@zola.hr

Napomena

Jedino distributeri koji su navedeni na ovom popisu imaju pravo prodaje programa krajnjim korisnicima, distributeri nemaju pravo prodaje nadogradnje na novu verziju.

Sugeriramo svima koji su kupili program preko distributera da sa Ipos-om usklade svoje podatke o kupljenim modulima, mreži, broju firmi, verziji programa. Ipos na svakoj ponudi i računu automatski navodi sve podakte o registriranom korisniku prema podacima koji se nalaze na izdanim računima Iposa.

Važno

Moguće je da vam neka firma (distributer, bivši distributer, nije distributer i sl.) proda program Ipos knjigovodstvo, a da firma Ipos za to uopće nezna. Radi se o tzv. hakiranim piratskim verzijama koje su otključane i ne trebaju ključ za otključavanje. Takvi programi se otkriju već kod prve nadogradnje, ali tada je već kasno. Kupci programa su dužni Iposu DOSTAVITI KOPIJU RAČUNA firme od koje su kupili program inače neće moći biti evidentirani kao registrirani korisnici.