Uputa za otključavanje programa

Uvod

Ove upute se odnose na otključavanje programa, da biste mogili otključati program on prije toga mora biti registriran (vidi Registracija programa).

Svi registrirani korisnici su mailom dobili svoje "Korisničko ime" (user name) i "Lozinku" (password) za pristup zaštićenom dijelu weba na kojem mogu sami kreirati ključeve za otključavanje programa. (naziv maila je "Ipos dostava osobnog korisničkog imena i lozinke").

  Uputa

Da biste mogli otključati program u verziji programa treća znamenka ne smije biti 0, ako je treća znamenka nula radi se o probnoj verziji, u tom slučaju vjerovatno nećete niti vidjeti identifikacijski broj. Npr. probna verzija 12.2.0, registrirana 12.2.1

Program kod svakog pokretanja na osnovu informacija o komponentama računala (hardware) kreira određeni alfanumerički niz tzv. identifikacijski broj računala, on je za svako računalo drugačiji. Ako se u računalu promjeni neka komponenta taj identifikacijski broj se mijenja.

Za svaki takav indentifikacijski broj postoji nekakva šifra, ključ koji mu odgovara. Ako program ne pronađe taj ključ na računalu ili ako taj ključ ne odgovara tom indentifikacijskom broju program se neće otključati tj. sa programom će se i dalje moći raditi, ali u tzv. probnom modu (probni rad) koji ima ograničenje unosa podataka.

Iz tog razloga registrirani korisnici programa moraju nakon registracije programa provesti i otključavanje programa.

U mrežnom radu otlključavanje programa je potrebno napraviti sa radne stanice koja ima shortcut na program knjigovodstvo.exe na serveru sa putanjom u UNC name formi, u ipos.ini putanja do programa mora imati istu UNC name putanju.

Probni mod

Postoje situacija kada je program registriran i uredno otključan, ali je u probnom modu i tada će u zaglavlju programa pisati PROBNA VERZIJA + kod.

Kodovi probne verzije:

Copyright © IPOS 1992-2023.