Upute za reinstalaciju programa

Uvod

Ako iz bilo kojeg razloga morate ponovno instalirati program, a već ste upisivali knjigovodstvene podatke, postupkom reinstalacije možete sigurno reinstalirati program bez izgubljenih podataka.

Razlozi reinstalacije (ponovne instalacije) mogu biti npr.

 

Napomena: u slučaju reinstalacije zbog npr. otuđenja računala ili sličnog gubitka podataka pretpostavlja se u točci 1) da već posjedujete svježu arhivu podatakaClosed, preporuka je raditi arhive dnevno kod velikog unosa podataka, tjedno kod umjerenog unosa podataka, mjesečno kod vrlo rijetkog unosa podataka

Pojednostavljeno postupak reinstalacije možete svesti na jednostavno kopiranje direktorija "Ipos knjigovodstva" sa jednog računala na drugo računalo, otključate program i sve radi.

Postupak

1) Napravite kopiju cijelog direktorija Ipos knjigovodstvo sa starog računala na neki vanjski medij (USB stick, drugi disk i sl.), Closedto možete napraviti ...

    • iz samog programa u meniu Sistem>Nadzornik>Arhiviranje - backup podataka,  opcija Cijeli program s podacima.
    • ili možete iz Windows explorera napraviti kopiju cijelog direktorija Ipos knjigovodstvo. (...\Ipos\Ipos knjigovodstvo)

2) Izvršite željene promjene na računalu: kupnja novog računala, novog diska, reinstalacija windowsa i sl.

 

3) Vratite staru kopiju direktorija IPOS knjigovodstvo koju ste napravili u točki 1) npr. u D:\Ipos\Ipos knjigovodstvo

4) Pokrenite program. Ako nakon toga program javi da je računalo zaključanoClosed, a to je ako u zadnjem redu programa piše npr. Probna verzija 7.3.0 NIJE ZA KOMERCIJALNU UPOTREBU, a u meniu Pomoć>Registracijski podaci piše da je program registriran, na osnovu podatka identifikacijski broj računalaClosed(nalazi se u meniu: Pomoć>Registracijski podaci>Otključaj) , generirajte sami ključ za otključavanje na webu kojeg ćete upisati u polje ispod identifikacijskog broja.

Postupak otključavanja

Svi korisnici su dobili svoj osobni naziv korisnika (user name) i lozinku (password) da mogu sami na web stranicama kreirati ključ. Potrebno je dakle na webu www.ipos.hr u meniu odabrati Korisnici>Otključavanje programa Ipos knjigovodstvo, otvorit će se prozor u kojem ćete prvo upisati svoj naziv korisnika i lozinku, a nakon toga prozor u kojem ćete moći upisati identifikacijski broj i na osnovu njega dobiti na svoj mail ključ za otključavanje programa

Napomena: nakon točke 4 nije potrebno ponovo registrirati pojedine module (s registracijskom disketom), potrebno je jedino otključavanje jer je program vezan uz hardware računala.

 

Copyright © IPOS 1992-2023.